Loopt jouw leven
niet zoals je wilt?

Mijn naam is Wieneke Gerrits, als psychiater help en begeleid ik patiënten met een psychische stoornis door middel van psychotherapie. Daarnaast coach ik mensen in groepsverband die begeleiding nodig hebben door gekozen of niet gekozen nieuwe omstandigheden. In beide gevallen zet ik jou weer aan het roer van je eigen leven.


Coaching | Verandering aanbrengen in je leven vanwege nieuwe situaties of ongewenste omstandigheden

Ook kan het zijn dat je door veranderingen of gebeurtenissen in je leven voor nieuwe uitdagingen komt te staan waardoor je op zoek moet naar nieuwe oplossingen. Vaak werken je vertrouwde manieren niet meer. Jouw manier van leven past niet meer bij de nieuwe situatie.

Psychotherapie bij Wieneke Gerrits in Arnhem
Coaching bij Wieneke Gerrits

Psychotherapie bij persoonlijkheidsstoornissen en andere psychische stoornissen

Iedereen heeft het in z’n leven weleens moeilijk. Soms uit zich dat in een psychische stoornis. Bijna de helft van de mensen in Nederland krijgt daar ergens in hun leven mee te maken. Sommige mensen hebben een grotere kans op een (ernstige) psychische stoornis, bijvoorbeeld omdat deze familiair voorkomt of door traumatische gebeurtenissen. Het kan op jonge leeftijd voorkomen, in andere gevallen openbaart een psychische stoornis zich later in het leven.

Wanneer kun je bij Wieneke Gerrits, Praktijk voor Psychiatrie en Coaching terecht?

 • Voor zowel psychotherapie als coaching kun je bij mij terecht.
 • Is jou iets overkomen waardoor je leven er nu heel anders uitziet en weet je je geen raad met de nieuwe situatie?
 • Wil je graag dat iemand jou op een laagdrempelige manier helpt je weg weer te vinden?
 • Ben je een pad ingeslagen of ben je in een nieuwe levensfase gekomen en zoek je nog naar je 'nieuwe zelf', de persoon in deze nieuwe fase? Naar jouw pad, degene die je wilt zijn?
 • Ben je bereid ook van anderen te leren en jouw proces te versnellen? Coaching vindt bij mij plaats in een groep.
 • Of word je verwezen door een specialist (in de GGZ) die een classificatie persoonlijkheidsstoornis heeft vastgesteld?
 • Heb je last van suïcide gedachten of zelfbeschadigend gedrag?
Praktijk voor psychiatrie en coaching

ACTIEPLAN

Kom in actie en sta weer aan het roer van je leven

Aanvraag actieplan "Naar een goed geleefd leven"

Wil jij vandaag alvast een kleine stap zetten in de richting van persoonlijke groei en meer levensvreugde? Download hieronder dan gratis mijn actieplan waarin ik je enkele belangrijke handvatten geef om het roer weer over te pakken en gelukkig(er) te worden.

Coaching voor mensen die voor hulp kiezen

Als coach werk ik met (kleine) groepe en help ik mensen die in nieuwe omstandigheden last hebben van emotionele klachten en belemmerende gedachten om hun weg (opnieuw) te vinden. Hierbij is het doel jou te helpen om te komen tot persoonlijke groei en meer levensvreugde.

Psychiatrie voor patiënten

In mijn praktijk help ik mensen met een persoonlijkheidsstoornis door middel van psychotherapie. Vaak is er ook sprake van nevenstoornissen zoals depressie, PTSS, angst of ADHD. Heb je psychische klachten? Kom dan in actie, jij bent de enige die deze stap kan zetten. Ik ben er daarna om je te helpen op jouw weg naar meer levensvreugde.

Kennismakingsgesprek plannen

Jouw weg naar meer levensvreugde en persoonlijke groei

 • Wil jij een stap verder komen in je leven?
 • Met meer zelfvertrouwen en zelfwaardering?
 • Ontdekken hoe je met jouw gevoelens beter overweg kunt?
 • Makkelijker omgaan met andere mensen?
 • En mooier nog: successen gaan ervaren op het gebied van werk, studie of relaties?

Dan heb ik een hoopvolle boodschap voor jou: het kan! Op alle vlakken is verbetering mogelijk!

Zelfs als je nu denkt dat het leven geen zin heeft. Dat je eruit zou willen stappen.

In de afgelopen ruime 10 jaar heb ik heel veel gewerkt met mensen zoals jij. Ik durf het aan om met jou aan de slag te gaan. Ik heb al veel mensen bijgestaan die niet meer verder wilden of eigenlijk niet konden.

Maar ook voor mensen die geen psychische stoornis hebben maar wél aan de slag willen met hun uitdagingen sta ik klaar.

Ga naar psychotherapie of coaching.


 
 
 
Kennismakingsgesprek plannen bij Wieneke Gerrits

Zet de stap
KENNISMAKINGSGESPREK PLANNEN

Laat mij je helpen. Vanuit rust en met vertrouwen ga ik met je aan het werk, op de manier en het tempo die bij jou passen.

Kennismaken
Over mij Wieneke Gerrits

Introducing
WIENEKE GERRITS

Wat anderen zeggen over Praktijk Wieneke Gerrits voor Psychotherapie en coaching 
Reviews

Over mij

Mijn naam is Wieneke Gerrits. Samen met mijn man, mijn hond en onze drie kinderen woon ik in Arnhem. Eind 2022 ben ik mijn praktijk Wieneke Gerrits Psychiatrie en Coaching gestart. Ik werkte toen al 7 jaar als psychiater en 13 jaar in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Mijn man en ik besloten op een bepaald punt onze kinderwens te proberen waar te maken. Deze wens is uitgekomen, maar mijn lijf heeft het nodige te lijden gehad onder de zwangerschappen. Helaas gingen mijn (heup)klachten na de geboorte van mijn jongste zoon niet over wat resulteerde in een continue struggle met mezelf. Want ik kon heel veel dingen niet meer doen. Bewegen deed pijn, maar ook te lang zitten deed pijn.

Mijn boodschap: zoek ook hulp als je het nodig hebt. Blijf niet zelf aanmodderen

Natuurlijk zocht ik hulp, maar in eerste instantie zocht ik dat vooral op fysiek vlak. Een lange tijd en met weinig resultaat later bleek de hulp die ik vooral nodig had te liggen in een coach (met een psychologische achtergrond) die mij liet inzien dat mijn nieuwe situatie met jonge kinderen en continue fysieke klachten totaal niet aansloot op het leven dat ik gewend was en stug was blijven leven.

Dankbaar werk waar ik uiterst gelukkig van word

Ik moest mijn leven anders inrichten. Dat heb ik gedaan: ik voer mijn werk als psychiater nog steeds met liefde en plezier uit, maar ik werk vanuit huis en online. Dit betekent dat ik grip heb op mijn klachten en op mijn leven. Dé oplossing voor mij! Bovendien kan ik hierdoor ook (laagdrempelige) coaching aanbieden aan mensen die geen verwijziging of psychische indicatie hebben, maar die wel hulp nodig hebben omdat ze ook te maken hebben - net als ik dat had - met het aanpassen aan een nieuwe situatie.


Het kan

Gelukkiger met jezelf en succesvoller op alle vlakken in je leven

Jij bent de enige die een verandering in jouw leven in gang kan zetten. Zet vandaag die eerste stap!

Download mijn actieplan met handvatten waar je vandaag nog mee aan de slag kunt.


Dankbaar

“Ik ben er ontzettend dankbaar voor dat Wieneke mijn psychiater was. Zij weet op de juiste momenten vragen te stellen, merkt snel op als er wat is en prikt op een fijne manier door mijn maniertjes heen. Tijdens mijn behandeling merkte ik haar oprechte betrokkenheid. Haar manier van vragen stellen zorgt ervoor dat je via een andere invalshoek naar je problemen gaat kijken en aan kan gaan pakken. Wat ik ook heel fijn vond is dat Wieneke er niet omheen draait en je (wederom op een fijne manier) een spiegel voor zal houden wanneer nodig."